Ada Aroh is sinds april 2022 nieuw lid van het Verantwoordingsorgaan (VO) van het Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf). Zij volgt Dammes van der Poel op die in dit najaar met pensioen gaat en zijn positie in het orgaan namens de werkgever heeft ingeruild voor die namens de gepensioneerden.

Het VO toetst het beleid van het pensioenbestuur en geeft advies. Vorig jaar boog het orgaan zich onder meer over adviesaanvragen over het beloningsbeleid, de nieuwe uitvoeringsovereenkomsten met Mediahuis Nederland en Keesing Media Group, en de premiestelling. Het VO bestaat uit vijf leden. Naast de positie van Ada namens de werkgever zijn er twee leden die de gepensioneerden vertegenwoordigen en twee namens de werknemers. De leden worden benoemd voor een periode van vier jaar.

“Ondanks het feit dat we formeel verschillende groepen belanghebbenden vertegenwoordigen, hebben we in de praktijk geen specifieke petten op. Alle leden van het VO hebben de doelstelling om de belangen van alle belanghebbenden zo goed mogelijk te behartigen”, zo typeert Ada de instelling van de VO-leden.

Het kersverse VO-lid is sinds 4 jaar business controller B2B Advertising en Video & Platforms bij Mediahuis Nederland. Hier werkt ze nu in totaal tien jaar waarin zij diverse financiële functies heeft gehad. Daarvoor heeft Ada bij de accountantskantoren Deloitte en EY gewerkt en als internal auditor en business controller bij Royal Schiphol Group.

Ada vindt het in haar carrière nu een goed moment om iets heel nieuws op te pakken. “Het past goed bij mij om nieuwe dingen aan te pakken en mij hier helemaal in te verdiepen. Met een frisse blik. Mijn financiële achtergrond komt hierbij goed van pas, alsook mijn algehele ervaring en ‘common sense’ instelling. En natuurlijk mijn enthousiasme”, somt ze lachend op.

Ze benadrukt nog eens dat ze zich graag wil inzetten voor alle belanghebbenden: gepensioneerden, gewezen en actieve deelnemers en de werkgevers Mediahuis Nederland en Keesing Media Group. “En ik ben natuurlijk benieuwd naar de dynamiek die dit met zich meebrengt zowel binnen het VO als tussen VO en het bestuur. Dat ga ik allemaal nog ervaren, want ik ben immers nog maar net formeel benoemd.”

Als nieuwkomer heeft ze de komende tijd haar handen vol aan het inlezen en inwerken in de pensioenmaterie. Zeker met de komst van het nieuwe pensioenstelsel. Om haar pensioenkennis op peil te brengen, is Ada blij de komende maanden verschillende pensioenmodules te kunnen volgen. Voor de zomer één en in het najaar de overige.

Naast haar werk, gezin met twee pubers (dochter van 13 en zoon van 16) en nu het VO-werk probeert Ada voldoende tijd vrij te maken voor sport en ontspanning. Ze beoefent kickfit – een mix tussen conditietraining en kickboksen – en onderhoudt met veel plezier haar sociale contacten en gaat graag uit eten.

Meest recente nieuws

23 april 2024

1e kwartaalbericht 2024

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal als gevolg van stijgende aandelenkoersen.
Lees meer
15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer