Mhpf heeft in het derde kwartaal van 2021 een rendement behaald van 0,3%. Na een aanvankelijke rentedaling steeg in september de rente opnieuw, wat het rendement drukte maar gunstig was voor de dekkingsgraad .

De matchingportefeuille verloor -0,1% en de returnportefeuille rendeerde 0,4%. In de matchingportefeuille zijn enkel de meest veilige vastrentende beleggingen opgenomen, in de return-portefeuille wordt juist meer beleggingsrisico opgezocht. Net als in het voorgaande kwartaal stond de oplopende inflatie in het derde kwartaal centraal. De ene belegging is gevoeliger voor inflatie dan de andere. Mhpf heeft geen beleggingen die specifiek gericht zijn op bescherming tegen inflatie. Vastgoed en aandelen hebben in het verleden laten zien minder last van inflatie te hebben dan vastrentende waarden.

Mhpf dekte in het derde kwartaal circa 58% van het renterisico af. Ook een groot deel van de valutarisico’s wordt afgedekt. De Amerikaanse dollar steeg in het derde kwartaal in waarde ten opzichte van de euro. Door de afdekking van het dollar-risico profiteerde Mhpf daar beperkt van.

Over de eerste negen maanden van 2021 kwam het beleggingsrendement uit op 1,6%.

Meest recente nieuws

23 april 2024

1e kwartaalbericht 2024

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal als gevolg van stijgende aandelenkoersen.
Lees meer
15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer