Mhpf heeft in het derde kwartaal van 2022 een rendement behaald van -3,8%. Uitgezonderd infrastructuur moesten alle beleggingen wat inleveren. De grootste waardedalingen waren te zien bij langlopende obligaties en renteswaps in de matching-portefeuille. Die werden door de snel oplopende rente 7,4% minder waard. Mhpf heeft de afdekking van het renterisico in het derde kwartaal stabiel gehouden op 60%.

Aandelen en bedrijfsobligaties moesten licht inleveren. Hypotheken, in de eerste twee kwartalen een van de zwaarst verliezende beleggingen, verloren in het derde kwartaal nauwelijks verder terrein.

Mhpf dekt het risico dat de dollar verzwakt ten opzichte van de euro deels af. In het derde kwartaal verzwakte de euro juist aanzienlijk, wat bijdroeg aan het negatieve kwartaalrendement.

In de eerste twee kwartalen leed Mhpf al verlies op de beleggingen, waardoor het rendement over heel 2022 na drie kwartalen op -19,8% staat.

Meest recente nieuws

09 november 2023

Foto-impressie van Mhpf gepensioneerdendag 2023

Lees meer
07 november 2023

Gepensioneerdendag zeer geslaagd

Het Van der Valk Hotel Zuidas was zaterdag 4 november j.l. opnieuw het toneel voor de gepensioneerdendag van ...
Lees meer
02 november 2023

Pensioen3daagse 7 t/m 9 november

Van 7 t/m 9 november vindt voor de 13e keer de Pensioen3daagse plaats. Veel werkgevers, pensioenaanbieders en -adviseurs doen ...
Lees meer