Uitpuffen, terug kijken en een beetje vooruit kijken. Dat vaste patroon hoort bij Kerstmis en Nieuwjaarsdag.Uitpuffen zullen de medewerkers en bestuursleden van het pensioenfonds zeker doen want 2021 was een jaar van hard werken. Door corona moesten we werken en vergaderen op afstand; dat is soms handig maar het is vaker tijdrovend en niet erg praktisch.

Ook is er hard gewerkt aan de nieuwe overeenkomsten tussen de werkgevers Mediahuis NL, Keesing en het pensioenfonds. De oude regeling loopt tot eind 2021. De nieuwe regeling begint op Nieuwjaarsdag 2022 en geldt voor drie jaar.

Terug kijken op 2021 stemt tevreden. De financiële ontwikkelingen zijn behoorlijk en het fonds is gezond. Dat is gunstig voor alle deelnemers, zowel de deelnemers die nog werken als de gepensioneerden.

Maar ook de nieuwe regeling stemt tevreden. Weliswaar is de premie die wordt betaald hoger dan de huidige premie maar in vergelijking met andere fondsen, is er een heel behoorlijke regeling afgesproken tussen Mediahuis, Keesing, de ondernemingsraden en het pensioenfonds.

Vooruit kijkend staat er nogal wat op de agenda. Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel. De komende jaren moet dat stelsel worden ingevoerd. Ook Mhpf moet mee. Hoe, onder welke voorwaarden en wanneer, is nog niet bekend. Daar wordt in de komende jaren over beslist door de werkgevers, de werknemers en het pensioenfonds. Daarbij worden alle belangen meegewogen, ook de belangen van gepensioneerden en alle anderen die een pensioenaanspraak hebben bij Mhpf.

De weken rond Kerstmis zijn dit jaar extra stil door corona. Bezoek is bijna niet toegestaan en veel leuke uitstapjes zijn voorlopig niet mogelijk. Ondanks die sobere Kerstmis wenst het Mhpf-bestuur iedereen fijne feestdagen en een goede start van het nieuwe jaar.

En voor medewerkers en bestuur van het fonds geldt na de Kerstvakantie maar één ding: Aan de slag!

Meest recente nieuws

01 juni 2023

Mhpf genomineerd voor gouden Award ‘Pensioenfonds van het jaar 2023’

Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) is een van de drie genomineerde pensioenfondsen voor de prijs ‘Pensioenfonds van het jaar ...
Lees meer
01 juni 2023

Groen licht voor Wet toekomst pensioenen

De Wet toekomst pensioenen kan op 1 juli 2023 ingaan nu de Eerste Kamer hiervoor definitief het groene ...
Lees meer
25 april 2023

Positief beleggingsrendement in 1e kwartaal 2023

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal licht.
Lees meer