Thuis werken, corona, lege winkelstraten, video bellen, mondkapje, minder vrienden en familie ontmoeten, niet op reis.

Dit zijn woorden die voor altijd behoren bij het oude jaar 2020. Het coronavirus zette alles op zijn kop. We communiceren alleen via de telefoon, via vergaderingen per video, via WhatsApp of via de mail. En ja, dat is lastig en tijdrovend maar we gaan er steeds beter mee om.

Het pensioenfonds is in 2020 ‘gewoon’ doorgegaan. De term ‘gewoon’ klopt niet helemaal want het werk ging anders dan ooit tevoren. Alleen dankzij de flexibiliteit van de medewerkers van het fonds, bestuur en het Verantwoordingsorgaan, ging het werk door. We bellen wat af, we kijken tijdens de video vergaderingen in elkaars huiskamer en we app’en in plaats van even bijpraten met bekertje koffie uit de automaat.

Dat vele werk heeft zich uitbetaald, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk want de dekkingsgraad is behoorlijk en in november passeerde Mhpf weer een magische grens: het vermogen van het fonds is gegroeid tot ruim 1,4 miljard euro! Maar ook figuurlijk want de dienstverlening aan alle deelnemers ging door. Gelukkig weten veel deelnemers het fonds ook te vinden via telefoon en mail zodat vragen zijn beantwoord.

Het nieuwe jaar dat voor ons ligt, zal voor het fonds bijzonder worden. Het contract tussen het fonds en de werkgevers Mediahuis NL en Keesing loopt eind 2021 af. We zijn begonnen met de eerste gesprekken over een nieuwe overeenkomst.

Bijzonder is ook dat we ons voorbereiden op het nieuwe pensioenstelsel. In de komende jaren gaat het stelsel drastisch wijzigen. Dat betekent keuzes maken over de manier waarop het pensioen wordt opgebouwd.

Voor alle betrokkenen (werkgevers, werknemers, gepensioneerden) is dat ingrijpend en dus belangrijk. Natuurlijk is Mhpf betrokken bij deze gesprekken en proberen bestuur en pensioenbureau mee te denken en mee te rekenen.

Rest mij niets anders dan namens Mhpf ieder een prachtig en gezond 2021 toe te wensen.

 

Meest recente nieuws

23 april 2024

1e kwartaalbericht 2024

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal als gevolg van stijgende aandelenkoersen.
Lees meer
15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer