De keuzemogelijkheid “bedrag ineens” is uitgesteld tot tenminste 1 januari 2024 maar deze datum is nog niet zeker. Dat maakte minister Carola Schouten op 19 januari bekend. De Kamer heeft meer tijd nodig om deze nieuwe pensioenkeuze goed te behandelen, maar ook goede informatievoorziening voor de deelnemers is noodzakelijk. Pensioenuitvoerders moeten deelnemers tijdig en goed kunnen informeren. Na de behandeling in de Kamer gaat het wetsvoorstel nog naar de Eerste Kamer. Dit is de derde keer dat sinds de indiening van het wetsvoorstel dat uitstel noodzakelijk wordt geacht.

Wat betekent dat voor u?

Met de keuze voor ‘bedrag ineens’ zou u op uw pensioendatum maximaal 10% van uw pensioen in één keer kunnen opnemen. Gaat u in 2023 met pensioen? Dan kunt u nog niet hiervoor kiezen. Wilt u echter wel gebruik van de mogelijkheid om een deel van uw pensioen bij pensionering in één keer op te nemen dan is er nog de mogelijkheid om de ingang van uw pensioen uit te stellen tot op of na 1 januari 2024. Informeer bij het Pensioenbureau naar de mogelijkheden en gevolgen.

We houden u,  via deze website, op de hoogte over de voortgang van het wetsvoorstel ‘bedrag ineens’.

Meest recente nieuws

09 november 2023

Foto-impressie van Mhpf gepensioneerdendag 2023

Lees meer
07 november 2023

Gepensioneerdendag zeer geslaagd

Het Van der Valk Hotel Zuidas was zaterdag 4 november j.l. opnieuw het toneel voor de gepensioneerdendag van ...
Lees meer
02 november 2023

Pensioen3daagse 7 t/m 9 november

Van 7 t/m 9 november vindt voor de 13e keer de Pensioen3daagse plaats. Veel werkgevers, pensioenaanbieders en -adviseurs doen ...
Lees meer