De keuzemogelijkheid “bedrag ineens” is uitgesteld tot tenminste 1 januari 2024 maar deze datum is nog niet zeker. Dat maakte minister Carola Schouten op 19 januari bekend. De Kamer heeft meer tijd nodig om deze nieuwe pensioenkeuze goed te behandelen, maar ook goede informatievoorziening voor de deelnemers is noodzakelijk. Pensioenuitvoerders moeten deelnemers tijdig en goed kunnen informeren. Na de behandeling in de Kamer gaat het wetsvoorstel nog naar de Eerste Kamer. Dit is de derde keer dat sinds de indiening van het wetsvoorstel dat uitstel noodzakelijk wordt geacht.

Wat betekent dat voor u?

Met de keuze voor ‘bedrag ineens’ zou u op uw pensioendatum maximaal 10% van uw pensioen in één keer kunnen opnemen. Gaat u in 2023 met pensioen? Dan kunt u nog niet hiervoor kiezen. Wilt u echter wel gebruik van de mogelijkheid om een deel van uw pensioen bij pensionering in één keer op te nemen dan is er nog de mogelijkheid om de ingang van uw pensioen uit te stellen tot op of na 1 januari 2024. Informeer bij het Pensioenbureau naar de mogelijkheden en gevolgen.

We houden u,  via deze website, op de hoogte over de voortgang van het wetsvoorstel ‘bedrag ineens’.

Meest recente nieuws

25 april 2023

Positief beleggingsrendement in 1e kwartaal 2023

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal licht.
Lees meer
21 april 2023

Maike Beeren nieuw lid van Verantwoordingsorgaan

Maike Beeren is per april het nieuwe lid van het Verantwoordingsorgaan (VO) van het Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf). ...
Lees meer
11 april 2023

Nibud start website: Geldplan bijna pensioen

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft vandaag het Geldplan Bijna pensioen gelanceerd.
Lees meer