De keuzemogelijkheid “bedrag ineens” is uitgesteld tot tenminste 1 januari 2024 maar deze datum is nog niet zeker. Dat maakte minister Carola Schouten op 19 januari bekend. De Kamer heeft meer tijd nodig om deze nieuwe pensioenkeuze goed te behandelen, maar ook goede informatievoorziening voor de deelnemers is noodzakelijk. Pensioenuitvoerders moeten deelnemers tijdig en goed kunnen informeren. Na de behandeling in de Kamer gaat het wetsvoorstel nog naar de Eerste Kamer. Dit is de derde keer dat sinds de indiening van het wetsvoorstel dat uitstel noodzakelijk wordt geacht.

Wat betekent dat voor u?

Met de keuze voor ‘bedrag ineens’ zou u op uw pensioendatum maximaal 10% van uw pensioen in één keer kunnen opnemen. Gaat u in 2023 met pensioen? Dan kunt u nog niet hiervoor kiezen. Wilt u echter wel gebruik van de mogelijkheid om een deel van uw pensioen bij pensionering in één keer op te nemen dan is er nog de mogelijkheid om de ingang van uw pensioen uit te stellen tot op of na 1 januari 2024. Informeer bij het Pensioenbureau naar de mogelijkheden en gevolgen.

We houden u,  via deze website, op de hoogte over de voortgang van het wetsvoorstel ‘bedrag ineens’.

Meest recente nieuws

23 april 2024

1e kwartaalbericht 2024

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal als gevolg van stijgende aandelenkoersen.
Lees meer
15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer