Ben jij de student(e) die bij Tpf (Stichting-Telegraafpensioenfonds 1959) een interessante stage wilt volgen? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste student die momenteel een studie volgt in accountancy, bedrijfs- of commerciële economie of in management, economie & recht.

Wat doet Tpf?

Tpf is een ondernemingspensioenfonds en verzorgt de uitvoering van de pensioenregeling voor onder meer medewerkers van Telegraaf Media Groep (TMG) en Keesing. Het pensioenbureau (7 medewerkers) ondersteunt het Tpf bestuur bij zijn beleids- en administratieve werkzaamheden. Eén van onze aandachtsgebieden is risicomanagement. Met elkaar proberen we momenteel een verdere kwaliteitsslag te maken door o.a. het updaten en verbeteren van integraal risicomanagement en de bijbehorende rapportages aan het bestuur en de risicomanagementcommissie.

Het kantoor van Tpf bevindt zich in het TMG-gebouw aan de Basisweg 30 in Amsterdam, dichtbij station Sloterdijk. Voor meer informatie over Tpf, zie onze website www.tpf.nl.

Wat houdt je stage precies in? 

Het stagewerk dat je bij ons gaat doen, heeft betrekking op ons interne beheerssysteem. Dit is gebaseerd op een exceltool waarin we al onze informatie vastleggen. Nu willen we aan de slag met de  herinrichting van dit systeem (gebaseerd op Focus van De Nederlandsche Bank (DNB)) en de optimalisering van de informatie.

Concreet ga je je bezighouden met:

  • optimaliseren van het risico management dashboard;
  • identificeren van de belangrijkste controls;
  • inrichten van het risico control framework (structuur).

Wat breng jij mee om je stage bij Tpf tot een succes te maken?

De informatie in ons interne beheerssysteem omvat risico’s en (key) controls die per proces zijn ingedeeld. Daarom zijn kennis van AO/IC en affiniteit met audit en risicomanagement een ‘must’. Daarbij zijn processen, risico’s en controls voor jou geen onbekende.

Bovenstaande werkzaamheden vereisen bovendien dat je secuur kunt werken en kennis van Excel hebt. Ook is het noodzakelijk dat je uitstekend kunt communiceren in woord en geschrift.

Ben je enthousiast geworden bij het lezen van deze stage-opdracht?

Neem dan snel contact op met Alice Vink via info@mhpf.nl

 

Meest recente nieuws

25 april 2023

Positief beleggingsrendement in 1e kwartaal 2023

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal licht.
Lees meer
21 april 2023

Maike Beeren nieuw lid van Verantwoordingsorgaan

Maike Beeren is per april het nieuwe lid van het Verantwoordingsorgaan (VO) van het Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf). ...
Lees meer
11 april 2023

Nibud start website: Geldplan bijna pensioen

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft vandaag het Geldplan Bijna pensioen gelanceerd.
Lees meer