Anneke Simons is sinds oktober 2017 aan de slag bij het verantwoordingsorgaan van het Telegraaf Pensioenfonds (Tpf).

De pensioenwereld is niet onbekend voor Anneke. Als oud-medewerkster human resources (HR) bij TMG Holding had zij pensioen in haar portefeuille en dat bracht haar regelmatig in contact met het pensioenbureau van het fonds. Anneke startte haar carrière bij Keesing in 1987. Vervolgens kwam zij bij TMG te werken, toen Keesing in 2006 werd overgenomen door TMG. Hoewel nu gepensioneerd, voerde zij recentelijk nog als interim HR-manager bij Keesing een project uit.

Het verantwoordingsorgaan van Tpf toetst het beleid van pensioenbestuur en adviseert daar waar relevant.  Het orgaan bestaat uit zes personen. Anneke is één van de twee personen die de gepensioneerden vertegenwoordigen. Daarnaast zijn er drie werknemers-vertegenwoordigers en heeft één persoon zitting namens de werkgevers.

Volgens Anneke is als gevolg van de strengere eisen van De Nederlandsche Bank (DNB) de rol en betekenis van het verantwoordingsorgaan toegenomen. Zo worden alle leden geacht over minimaal deskundigheidsniveau A te beschikken. Daartoe volgt Anneke komend jaar een pensioenopleiding en wordt de kennis van de materie getoetst aan hand van vier cursusblokken. “Veel leden hebben een financiële achtergrond. Ik denk dat ik met mijn HR-ervaring toegevoegde waarde kan bieden” aldus de oud TMG-medewerkster.

Anneke vindt haar werk in het verantwoordingsorgaan boeiend. “Er is veel dynamiek in de sector en dat maakt het onderwerp pensioen helemaal niet saai, zoals zoveel mensen denken. Daarnaast vind ik het zelf belangrijk om actief te blijven en goed van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te zijn”

In haar vrije tijd speelt Anneke graag bridge. Ze is lid van het Nederlandse vrouwenteam en is captain van het meisjesteam. ‘Dat heb ik altijd naast mijn werk gedaan en doe het nu nog steeds met heel veel plezier,” besluit Anneke.

(Op de foto ontbreekt Jeroen Hendriks)

Meest recente nieuws

15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer
25 januari 2024

Deelnemersvragen en antwoorden na mededeling geen verhoging pensioen per 1 januari 2024

Een aantal deelnemers heeft naar aanleiding van het nieuwsbericht dat Mhpf de pensioenen per 1 januari 2024 niet ...
Lees meer