Kunnen journalisten overal veilig en vrij hun werk doen? Nee, zo blijkt regelmatig. In sommige landen belemmeren overheden stelselmatig het journalistieke werk. De journalistenorganisatie Reporters without Borders houdt die schendingen bij en heeft aan de hand daarvan een zwarte lijst opgesteld. Daarom belegt het Telegraafpensioenfonds (Tpf) niet in staatsobligaties van landen die op die zwarte lijst staan.

Bovenstaande is een voorbeeld van het nieuwe beleid voor verantwoord beleggen van Tpf.  Ook belegt het fonds voortaan zo min mogelijk in bedrijven die zich schuldig maken aan kinderarbeid, het dwarsbomen van vakbonden, omkoping en fraude. Daarmee volgt Tpf de Verenigde Naties, die 17 ‘Global Compact’ principes van duurzame bedrijfsvoering hebben geformuleerd.

Een belangrijke vraag daarbij is natuurlijk of het nieuwe beleggingsbeleid ten koste gaat van het rendement. Tpf denkt van niet. Veel beleggers hanteren deze “Global Compact” principes van de Verenigde Naties al jarenlang zonder hiervan negatieve gevolgen te ondervinden. Wel blijft het fonds uiteraard de beleggingsresultaten scherp en kritisch volgen.

In het deelnemersonderzoek van 2016 heeft Tpf aan zijn deelnemers gevraagd wat zij belangrijk vinden in het kader van verantwoord beleggen. Tpf belegt immers in uw pensioen ! Ook in 2018 gaan onze medewerkers graag met u in gesprek over uw wensen en verwachtingen op het gebied van verantwoord beleggen.

Informatie over het Tpf beleggingsbeleid en verantwoord beleggen vindt u hier.

Meest recente nieuws

09 november 2023

Foto-impressie van Mhpf gepensioneerdendag 2023

Lees meer
07 november 2023

Gepensioneerdendag zeer geslaagd

Het Van der Valk Hotel Zuidas was zaterdag 4 november j.l. opnieuw het toneel voor de gepensioneerdendag van ...
Lees meer
02 november 2023

Pensioen3daagse 7 t/m 9 november

Van 7 t/m 9 november vindt voor de 13e keer de Pensioen3daagse plaats. Veel werkgevers, pensioenaanbieders en -adviseurs doen ...
Lees meer