Mhpf organiseerde op 30 juni j.l. in samenwerking met Young Mediahuis Nederland een webinar over pensioen en financiën.

In de presentatie van Mhpf stonden twee stellingen gericht op de jongerendoelgroep centraal:

  1. Trouwen of samenwonen heeft geen invloed op mijn pensioen;
  2. Ik kan aan mijn huidige pensioen niets veranderen.

Per stelling werd aan de 18 deelnemers gevraagd of ze het hier al dan niet mee eens waren. Vervolgens werd aan een voor- en een tegenstemmer hun motivatie hiervoor gevraagd.

Mark van de Vooren, pensioenspecialist bij Mhpf, gaf op beide stellingen een uitgebreide toelichting. Hij legde aan de deelnemers uit dat trouwen of samenwonen wel degelijk invloed heeft op het pensioen. Als je trouwt of een geregistreerd partnerschap afsluit, heeft je partner bij je overlijden automatisch recht op partnerpensioen . Als je gaat samenwonen, is dit niet automatisch het geval. Je moet dan eerst een samenlevingsovereenkomst opstellen bij de notaris en dit vervolgens melden aan Mhpf door een kopie toe te sturen of hier af te geven.

Bij de stelling ‘Ik kan aan mijn huidige pensioen niets veranderen’ legde Mark uit hoe je wel degelijk extra pensioen kunt opbouwen als je denkt dat je pensioen misschien later lager uitvalt of als je voor de zekerheid wilt bijsparen. Dit kan bij ABN AMRO Pensioenen en is aan te vragen via de HR-portal van Mediahuis Nederland.

Na afloop van elk uitleg was er voldoende tijd voor het stellen van vragen. Ook werd benadrukt dat medewerkers van Mediahuis Nederland altijd een persoonlijke afspraak met een pensioenspecialist van Mhpf kunnen maken. Dan kan dieper op ieders specifieke situatie worden ingegaan. En natuurlijk kunnen medewerkers even bij Mhpf binnenlopen, op de begane grond van het Mediahuis Nederland gebouw.

Het webinar werd vervolgd met een boeiende presentatie van Marjan Heemskerk van The Happy Financial. Zij besprak onder meer op welke manier je het best overzicht kunt krijgen én houden over je financiën.

Meest recente nieuws

25 april 2023

Positief beleggingsrendement in 1e kwartaal 2023

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal licht.
Lees meer
21 april 2023

Maike Beeren nieuw lid van Verantwoordingsorgaan

Maike Beeren is per april het nieuwe lid van het Verantwoordingsorgaan (VO) van het Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf). ...
Lees meer
11 april 2023

Nibud start website: Geldplan bijna pensioen

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft vandaag het Geldplan Bijna pensioen gelanceerd.
Lees meer