De bankensector is veel in het nieuws doordat enkele banken failliet zijn gegaan of gered moesten worden. Vaak wordt dan terug gedacht aan de kredietcrisis van 2008 waarin toonaangevende banken failliet gingen doordat ze wanbetalingsrisico’s te optimistisch hadden ingeschat.

De huidige problemen hebben te maken met de sterk gestegen rente en met spaarders die hun geld verplaatsen, waardoor banken hals over kop bezittingen moeten verkopen die door de gestegen rente minder waard zijn.

Mhpf belegt veel in aandelen en obligaties uitgegeven door banken. Onze portefeuilles kennen een hoge mate van spreiding waardoor de impact van de opgetreden problemen heel klein is geweest.

Als obligatiebelegger profiteert Mhpf van krachtdadig optreden van toezichthouders op het bankwezen. Als aandelenbelegger blijft Mhpf in banken beleggen omdat de meeste banken bij stijgende rentes hun winstgevendheid kunnen verbeteren.

Meest recente nieuws

01 juni 2023

Mhpf genomineerd voor gouden Award ‘Pensioenfonds van het jaar 2023’

Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) is een van de drie genomineerde pensioenfondsen voor de prijs ‘Pensioenfonds van het jaar ...
Lees meer
01 juni 2023

Groen licht voor Wet toekomst pensioenen

De Wet toekomst pensioenen kan op 1 juli 2023 ingaan nu de Eerste Kamer hiervoor definitief het groene ...
Lees meer
25 april 2023

Positief beleggingsrendement in 1e kwartaal 2023

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal licht.
Lees meer