De bankensector is veel in het nieuws doordat enkele banken failliet zijn gegaan of gered moesten worden. Vaak wordt dan terug gedacht aan de kredietcrisis van 2008 waarin toonaangevende banken failliet gingen doordat ze wanbetalingsrisico’s te optimistisch hadden ingeschat.

De huidige problemen hebben te maken met de sterk gestegen rente en met spaarders die hun geld verplaatsen, waardoor banken hals over kop bezittingen moeten verkopen die door de gestegen rente minder waard zijn.

Mhpf belegt veel in aandelen en obligaties uitgegeven door banken. Onze portefeuilles kennen een hoge mate van spreiding waardoor de impact van de opgetreden problemen heel klein is geweest.

Als obligatiebelegger profiteert Mhpf van krachtdadig optreden van toezichthouders op het bankwezen. Als aandelenbelegger blijft Mhpf in banken beleggen omdat de meeste banken bij stijgende rentes hun winstgevendheid kunnen verbeteren.

Meest recente nieuws

23 april 2024

1e kwartaalbericht 2024

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal als gevolg van stijgende aandelenkoersen.
Lees meer
15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer