De bankensector is veel in het nieuws doordat enkele banken failliet zijn gegaan of gered moesten worden. Vaak wordt dan terug gedacht aan de kredietcrisis van 2008 waarin toonaangevende banken failliet gingen doordat ze wanbetalingsrisico’s te optimistisch hadden ingeschat.

De huidige problemen hebben te maken met de sterk gestegen rente en met spaarders die hun geld verplaatsen, waardoor banken hals over kop bezittingen moeten verkopen die door de gestegen rente minder waard zijn.

Mhpf belegt veel in aandelen en obligaties uitgegeven door banken. Onze portefeuilles kennen een hoge mate van spreiding waardoor de impact van de opgetreden problemen heel klein is geweest.

Als obligatiebelegger profiteert Mhpf van krachtdadig optreden van toezichthouders op het bankwezen. Als aandelenbelegger blijft Mhpf in banken beleggen omdat de meeste banken bij stijgende rentes hun winstgevendheid kunnen verbeteren.

Meest recente nieuws

09 november 2023

Foto-impressie van Mhpf gepensioneerdendag 2023

Lees meer
07 november 2023

Gepensioneerdendag zeer geslaagd

Het Van der Valk Hotel Zuidas was zaterdag 4 november j.l. opnieuw het toneel voor de gepensioneerdendag van ...
Lees meer
02 november 2023

Pensioen3daagse 7 t/m 9 november

Van 7 t/m 9 november vindt voor de 13e keer de Pensioen3daagse plaats. Veel werkgevers, pensioenaanbieders en -adviseurs doen ...
Lees meer