De Pensioen3daagse is feestelijk gestart! Gisteravond kwamen bij TMG een kleine honderd vertegenwoordigers uit de pensioenwereld, werkgevers en adviseurs bij elkaar. Als officiële aftrap drukten zij samen op een rode knop waarna een kleurige confettiregen op hen neerdaalde. Het is de vierde keer dat TMG aan de Pensioen3daagse deelneemt.

Minister Koolmees (Sociale Zaken) verexcuseerde zich gisteren in een videoboodschap voor zijn afwezigheid bij de start bij TMG. Hij pleitte voor een nieuw pensioenstelsel dat beter aansluit bij de tijd van nu en ook transparanter is.

Deze week staan er bij De Telegraaf tal van pensioenactiviteiten op het programma. Zo kunnen lezers telefonisch vragen stellen over hun pensioen en ontwikkelingen op pensioengebied.

De Pensioen3daagse, van 6 t/m 8 november, is een initiatief van het Platform Wijzer in geldzaken. In dit platform, opgericht door het ministerie van Financiën, hebben partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumenten-organisaties hun krachten gebundeld om verantwoord financieel gedrag in ons land te bevorderen. Daarbij richten zij zich op álle Nederlanders. Zijn zij op de hoogte van hun pensioen en wat kunnen ze doen als het inkomen op de oude dag dreigt tegen te vallen?

Foto: Martijn Beekman

Meest recente nieuws

16 augustus 2023

Dat nieuwe pensioenstelsel; wat betekent dat voor mij?

Op maandag 21 augustus start het ministerie van Sociale Zaken met een grote publiekscampagne over het nieuwe stelsel.
Lees meer
31 juli 2023

Interview met Mhpf in PensioenPro

De pensioensector is ‘communicatief heel zwak’ en moet veel meer de media opzoeken, stelt Arno Reekers,
Lees meer
24 juli 2023

2e kwartaalbericht 2023

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het tweede kwartaal licht.
Lees meer