De coronacrisis zet de wereld op z’n kop. Nu iedereen veelal thuis zit, is er wellicht ook tijd om eens goed naar uw pensioen te kijken.

Om de beginnen kunt u kijken op www.mijnpensioenoverzicht.nl . Daar ziet u in een handig overzicht het pensioen dat u reeds heeft opgebouwd en een indicatie van het pensioen dat u later mogelijk ontvangt.

Het is belangrijk dat u goed controleert of het overzicht compleet is. Dus of de pensioenen die u mogelijk in het verleden bij andere werkgevers heeft opgebouwd, ook daarin vermeld staan. U kunt ook een ‘oud’ pensioen dat u nog heeft staan bij een vorige werkgever meenemen naar Tpf. Dat noemen we waardeoverdracht . Met een van de medewerkers van Tpf kunt u bespreken of dit mogelijk is en wat u daarvoor precies moet doen.

In aanvulling op het pensioen dat u later zult ontvangen, kunt u ook extra pensioenkapitaal opbouwen bij ABN AMRO Pensioenen. Hiermee kunt u dan later bij Tpf pensioenaanspraken kopen.

Bij de belastingaangifte levert dit u belastingvoordeel op, maar over latere uitkeringen moet wel belasting worden betaald. Hier vindt u een handige video over bijsparen bij ABN AMRO Pensioenen. Ook het HR portal van Mediahuis Nederland geeft u meer informatie.

Belangrijke gebeurtenissen in uw leven kunnen voorts grote gevolgen hebben voor uw pensioen. Als u bijvoorbeeld gaat scheiden, kan het zijn dat uw ex-partner recht heeft op de helft van het door u opgebouwde pensioen tijdens uw huwelijk. Het is daarom van groot belang dat u nagaat wat u precies hierover met uw ex-partner heeft afgesproken. En als er sprake van een ‘pensioengat’ hoe groot is dit en hoe kunt u dit eventueel repareren.

Sinds 1 januari 2017 kent de pensioenregeling van Tpf een partnerpensioen op risicobasis. Dit houdt in dat als u overlijdt tijdens uw dienstverband bij Mediahuis Nederland, Keesing of bij een van de andere bij Tpf aangesloten bedrijven, uw partner verzekerd is van een partnerpensioen ter grootte van 70% van het door u te behalen ouderdomspensioen. Als u echter uit dienst gaat, is uw partner niet meer verzekerd bij uw overlijden.

Kijk voor andere belangrijke levenssituaties en wat dit betekent voor uw pensioen op www.tpf.nl

 

 

Meest recente nieuws

01 juni 2023

Mhpf genomineerd voor gouden Award ‘Pensioenfonds van het jaar 2023’

Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) is een van de drie genomineerde pensioenfondsen voor de prijs ‘Pensioenfonds van het jaar ...
Lees meer
01 juni 2023

Groen licht voor Wet toekomst pensioenen

De Wet toekomst pensioenen kan op 1 juli 2023 ingaan nu de Eerste Kamer hiervoor definitief het groene ...
Lees meer
25 april 2023

Positief beleggingsrendement in 1e kwartaal 2023

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal licht.
Lees meer