Als u binnenkort gaat trouwen of samenwonen, is het goed te bedenken wat dit betekent voor het pensioen dat uw partner ontvangt, mocht u komen te overlijden.

Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap afsluit, heeft uw partner bij uw overlijden automatisch recht op partnerpensioen . Als u gaat samenwonen, is dit niet automatisch het geval. U moet dan eerst een samenlevingsovereenkomst opstellen bij de notaris en dit vervolgens melden aan Mhpf door een kopie toe te sturen of hier af te geven.

Sinds 1 januari 2017 kent de pensioenregeling van Mediahuis Nederland een partnerpensioen op risicobasis. Dit houdt in dat als u overlijdt tijdens uw dienstverband bij Mediahuis Nederland of bij een van de andere bij Mhpf aangesloten bedrijven, uw partner verzekerd is van een partnerpensioen ter grootte van 70% van het door u te behalen ouderdomspensioen.

Als u uit dienst gaat, is uw partner echter niet meer verzekerd bij uw overlijden. Om deze reden wordt standaard een gedeelte van uw ouderdomspensioen uitgeruild voor een partnerpensioen tot 70% van het ouderdomspensioen dat u op de datum van uw uitdiensttreding heeft opgebouwd. Hierdoor is er toch een partnerpensioen voor uw partner wanneer u zou komen te overlijden.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen dit niet te doen.

In schema:

Hier kunt u in de derde pensioenvideo de informatie over trouwen en samenwonen bekijken.

* Zie artikel 1 (Definities) en 6 (Partnerpensioen) van het Pensioenreglement Mhpf.

Meest recente nieuws

15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer
25 januari 2024

Deelnemersvragen en antwoorden na mededeling geen verhoging pensioen per 1 januari 2024

Een aantal deelnemers heeft naar aanleiding van het nieuwsbericht dat Mhpf de pensioenen per 1 januari 2024 niet ...
Lees meer