Mhpf heeft eind vorig jaar een onderzoek gedaan naar de risicobereidheid onder alle deelnemers. 584 deelnemers hebben hieraan meegedaan. Dat is 7,5% van ons deelnemersbestand en het onderzoeksbureau gaf aan dat dit onder het gemiddelde is van andere pensioenfondsen. Sommigen van u namen ook deel aan een groepsgesprek bij Mhpf. Nogmaals onze dank voor uw betrokkenheid.

Opvallende uitkomst was dat Mhpf-deelnemers bovengemiddeld sterk van mening verschillen over hoeveel beleggingsrisico ze willen lopen met hun persoonlijke pensioenpot in het nieuwe stelsel. Gemiddeld willen ze voorzichtiger beleggen dan deelnemers bij andere pensioenfondsen. Met name de oudere deelnemers willen het liefst niet te veel veranderingen in het pensioenstelsel.

Mhpf neemt de uitkomsten van het onderzoek mee in de vervolgstappen richting de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Donatie

Zoals Mhpf eerder aankondigde, wordt voor elke ingevulde enquête € 5 gedoneerd aan Reporters without Borders. Deze internationale organisatie doet onderzoek naar persvrijheid en wil deze bevorderen. In totaal heeft Mhpf het mooie bedrag van € 2.920 aan Reporters without Borders gedoneerd.

Meest recente nieuws

12 juli 2024

Publieksversie financieel jaarverslag 2023

In de nieuwe publieksversie van het financieel jaarverslag 2023 worden u overzichtelijk de belangrijkste pensioencijfers van 2023 gepresenteerd.
Lees meer
18 juni 2024

Uitleg UPO en de meest gestelde vragen

Binnenkort valt het jaarlijkse Uniform Pensioen Overzicht (UPO) van Mhpf  bij de actieve en gewezen deelnemers in de ...
Lees meer
23 april 2024

1e kwartaalbericht 2024

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal als gevolg van stijgende aandelenkoersen.
Lees meer