Mhpf heeft eind vorig jaar een onderzoek gedaan naar de risicobereidheid onder alle deelnemers. 584 deelnemers hebben hieraan meegedaan. Dat is 7,5% van ons deelnemersbestand en het onderzoeksbureau gaf aan dat dit onder het gemiddelde is van andere pensioenfondsen. Sommigen van u namen ook deel aan een groepsgesprek bij Mhpf. Nogmaals onze dank voor uw betrokkenheid.

Opvallende uitkomst was dat Mhpf-deelnemers bovengemiddeld sterk van mening verschillen over hoeveel beleggingsrisico ze willen lopen met hun persoonlijke pensioenpot in het nieuwe stelsel. Gemiddeld willen ze voorzichtiger beleggen dan deelnemers bij andere pensioenfondsen. Met name de oudere deelnemers willen het liefst niet te veel veranderingen in het pensioenstelsel.

Mhpf neemt de uitkomsten van het onderzoek mee in de vervolgstappen richting de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Donatie

Zoals Mhpf eerder aankondigde, wordt voor elke ingevulde enquête € 5 gedoneerd aan Reporters without Borders. Deze internationale organisatie doet onderzoek naar persvrijheid en wil deze bevorderen. In totaal heeft Mhpf het mooie bedrag van € 2.920 aan Reporters without Borders gedoneerd.

Meest recente nieuws

15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer
25 januari 2024

Deelnemersvragen en antwoorden na mededeling geen verhoging pensioen per 1 januari 2024

Een aantal deelnemers heeft naar aanleiding van het nieuwsbericht dat Mhpf de pensioenen per 1 januari 2024 niet ...
Lees meer