Mhpf heeft eind vorig jaar een onderzoek gedaan naar de risicobereidheid onder alle deelnemers. 584 deelnemers hebben hieraan meegedaan. Dat is 7,5% van ons deelnemersbestand en het onderzoeksbureau gaf aan dat dit onder het gemiddelde is van andere pensioenfondsen. Sommigen van u namen ook deel aan een groepsgesprek bij Mhpf. Nogmaals onze dank voor uw betrokkenheid.

Opvallende uitkomst was dat Mhpf-deelnemers bovengemiddeld sterk van mening verschillen over hoeveel beleggingsrisico ze willen lopen met hun persoonlijke pensioenpot in het nieuwe stelsel. Gemiddeld willen ze voorzichtiger beleggen dan deelnemers bij andere pensioenfondsen. Met name de oudere deelnemers willen het liefst niet te veel veranderingen in het pensioenstelsel.

Mhpf neemt de uitkomsten van het onderzoek mee in de vervolgstappen richting de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Donatie

Zoals Mhpf eerder aankondigde, wordt voor elke ingevulde enquête € 5 gedoneerd aan Reporters without Borders. Deze internationale organisatie doet onderzoek naar persvrijheid en wil deze bevorderen. In totaal heeft Mhpf het mooie bedrag van € 2.920 aan Reporters without Borders gedoneerd.

Meest recente nieuws

16 augustus 2023

Dat nieuwe pensioenstelsel; wat betekent dat voor mij?

Op maandag 21 augustus start het ministerie van Sociale Zaken met een grote publiekscampagne over het nieuwe stelsel.
Lees meer
31 juli 2023

Interview met Mhpf in PensioenPro

De pensioensector is ‘communicatief heel zwak’ en moet veel meer de media opzoeken, stelt Arno Reekers,
Lees meer
24 juli 2023

2e kwartaalbericht 2023

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het tweede kwartaal licht.
Lees meer