Mhpf heeft eind vorig jaar een onderzoek gedaan naar de risicobereidheid onder alle deelnemers. 584 deelnemers hebben hieraan meegedaan. Dat is 7,5% van ons deelnemersbestand en het onderzoeksbureau gaf aan dat dit onder het gemiddelde is van andere pensioenfondsen. Sommigen van u namen ook deel aan een groepsgesprek bij Mhpf. Nogmaals onze dank voor uw betrokkenheid.

Opvallende uitkomst was dat Mhpf-deelnemers bovengemiddeld sterk van mening verschillen over hoeveel beleggingsrisico ze willen lopen met hun persoonlijke pensioenpot in het nieuwe stelsel. Gemiddeld willen ze voorzichtiger beleggen dan deelnemers bij andere pensioenfondsen. Met name de oudere deelnemers willen het liefst niet te veel veranderingen in het pensioenstelsel.

Mhpf neemt de uitkomsten van het onderzoek mee in de vervolgstappen richting de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Donatie

Zoals Mhpf eerder aankondigde, wordt voor elke ingevulde enquête € 5 gedoneerd aan Reporters without Borders. Deze internationale organisatie doet onderzoek naar persvrijheid en wil deze bevorderen. In totaal heeft Mhpf het mooie bedrag van € 2.920 aan Reporters without Borders gedoneerd.

Meest recente nieuws

23 maart 2023

Kennis over pensioen: ‘jong geleerd is oud gedaan’

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ organiseert het platform Wijzer in geldzaken van 27 t/m 31 maart de ...
Lees meer
22 maart 2023

Onrust in de bankensector

Wat betekent dat voor Mhpf?
Lees meer
15 maart 2023

Luister naar de eerste podcast van Mhpf

Eerste podcast van Mhpf
Lees meer