Yteke de Jong is het nieuwste aspirant-bestuurslid van Mhpf. Enthousiast somt ze een keur van redenen op waarom ze voor deze functie gekozen heeft. “Eén dag in de week werk je voor je pensioen . Via een bestuursfunctie bij het pensioenfonds kan ik nu actief meebepalen wat er met dat geld gebeurt.” Yteke is verslaggever bij De Telegraaf voor bouw, transport en luchtvaart. Ze is al zeven jaar in dienst bij de krant.

Als registeraccountant is Yteke gewend om cijfers te controleren. “Deze kennis kan ook in de pensioenwereld goed van pas komen. Immers, het is belangrijk om te controleren of pensioengeld op de juiste plaats terecht komt en deskundig wordt belegd. In de nieuwe functie kan ik hieraan mijn steentje bijdragen.”

Ytekes financiële achtergrond en kennis van de pensioenwereld maken het makkelijker voor haar om de ingewikkelde pensioenmaterie te begrijpen en te doorgronden, zo verwacht ze. Tegelijkertijd ziet ze dat voor veel collega’s die deze kennis niet hebben het onderwerp pensioen een te hoge drempel vormt om zich hierin te verdiepen en het echt te kunnen begrijpen.

Het kersverse aspirant-bestuurslid ziet haar nieuwe functie ook als een verrijking voor zichzelf. “Je gaat cursussen doen en opleidingen volgen. Erg leuk en ik ben ook nieuwgierig, hoewel ik natuurlijk in mijn opleiding wel de basiskennis van pensioenen heb meekregen. Maar als bestuurslid wordt diepere kennis van beleggingsbeleid en financiële rekenkunde van je verwacht.  En in ben ook benieuwd naar de administratieve organisatie, een vak waar ik jarenlang les in heb gehad.”  Binnenkort gaat Yteke ook aan de bestuurs- en commissievergaderingen van Mhpf deelnemen.

Ze noemt het bijzonder dat Mediahuis Nederland een ‘eigen’ pensioenfonds heeft. “Het is een goed draaiend ondernemingspensioenfonds en daarmee echt een parel,” zegt ze opgetogen. Veel andere bedrijven regelen hun pensioenzaken immers via een pensioenfonds of -uitvoerder op veel grotere afstand van de deelnemers. “Bij Mediahuis Nederland is dit juist dichtbij, laagdrempelig. Deelnemers kunnen gemakkelijk bij Mhpf binnenlopen in het gebouw van Mediahuis Nederland aan de Basisweg. Bij zo’n pensioenfonds wil ik graag samen met mijn medebestuursleden aan de knoppen zitten,” besluit Yteke.

Meest recente nieuws

15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer
25 januari 2024

Deelnemersvragen en antwoorden na mededeling geen verhoging pensioen per 1 januari 2024

Een aantal deelnemers heeft naar aanleiding van het nieuwsbericht dat Mhpf de pensioenen per 1 januari 2024 niet ...
Lees meer