Mhpf heeft in het derde kwartaal van 20120 een rendement behaald van 1,8%. Dat volgt op een slecht eerste kwartaal en een krachtig herstel in het tweede kwartaal. In het derde kwartaal waren de uitslagen klein. Het rendement over de eerste negen maanden van 2020 bedraagt 3,7%.

Alle beleggingscategorieën lieten een positief rendement. Vastrentende beleggingen profiteerden van de rentedaling, terwijl de meer risicovolle beleggingen een lichte steun in de rug kregen van afbouw van de lock-down maatregelen. De grote steunaankopen door centrale banken drukten de rente omlaag en zorgden zo voor grotere vraag naar risicovolle beleggingen. High yield obligaties waren relatief de grootste winnaar met 3,1% rendement. De verzwakking van de Amerikaanse dollar werd deels opgevangen door de afdekking van het valutarisico en deels doordat Amerikaanse bedrijven hun concurrentiepositie zagen verbeteren.

Per 30 september was 32% van de portefeuille belegd in aandelen en vastgoed, evenveel als eind juni. De economische vooruitzichten veranderen sneller dan gebruikelijk en Mhpf weegt dat mee bij het nemen van beleggingsrisico’s.

Meest recente nieuws

23 april 2024

1e kwartaalbericht 2024

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal als gevolg van stijgende aandelenkoersen.
Lees meer
15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer