Mhpf had voor ongeveer € 2,5 miljoen aan beleggingen in Russische bedrijven, op een totaal belegd vermogen van € 1,4 miljard. Dat is minder dan 0,2% van de totale beleggingsportefeuille. Het pensioenfonds had naast die aandelenbeleggingen geen andere beleggingen in Rusland.

Die aandelen maken deel uit van een portefeuille aandelen opkomende markten, waarin Mhpf via beleggingsfondsen belegt. Deze fondsen hebben die beleggingen begin maart veiligheidshalve naar nul afgewaardeerd, maar nog niet kunnen verkopen.

Deze beleggingsfondsen zijn goed in staat de sancties die de EU en de Amerikaanse overheid hebben uitgevaardigd, na te leven. Daarbij gaat het om het voorkomen dat de Russische oorlog indirect wordt gefinancierd of dat beleggingsdiensten worden geleverd aan Russen of Russische bedrijven die op de sanctielijsten staan.

 

Meest recente nieuws

23 april 2024

1e kwartaalbericht 2024

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal als gevolg van stijgende aandelenkoersen.
Lees meer
15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer