Maike Beeren is per april het nieuwe lid van het Verantwoordingsorgaan (VO) van het Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf). Zij volgt Ada Aroh op in de positie namens de werkgever.

Maike is hoofd fiscale zaken bij Mediahuis Nederland. Zij werkt nu tien jaar bij het mediaconcern. Hiervoor werkte zij als bedrijfsfiscalist bij Royal Wessanen en als belastingadviseur bij PwC.

“Mijn achtergrond met kennis van juridische zaken en cijfers komt goed van pas bij het VO-werk. Met een juridische bril op denk ik een goede aanvulling te zijn op de andere VO-leden die veelal meer financieel georiënteerd zijn,” vertelt de fiscaliste enthousiast.

Het VO bestaat uit vijf personen. Naast de positie van Maike namens de werkgever zijn er twee personen die de gepensioneerden vertegen-woordigen en twee de werknemers. “Hoewel we dus verschillende groepen deelnemers vertegenwoordigen, staan onze petten niet anders. In de praktijk behartigen we samen de belangen van iedereen,” legt ze uit.  Daarbij is er alle vertrouwen dat dit goed werkt, ook al omdat ze de andere VO-leden goed kent.

Het nieuwe VO-lid vindt de nieuwe pensioenwetgeving een goed moment om bij het orgaan te beginnen. “Pensioen is vaak nog een ver-van-je-bed-gebeuren. Het leeft niet. Terwijl het juist nu voor iedereen heel belangrijk is.” Ook persoonlijk vindt ze het tijd om te kiezen voor een nieuwe uitdaging. “Een volgende stap in mijn werk en interessant om in deze rol in te spelen op alle veranderingen op pensioengebied die op ons afkomen.”

Uiteraard kost het Maike de nodige (vrije) tijd om zich in de ingewikkelde pensioenmaterie te verdiepen. Daarvoor volgt ze ook verschillende modules. De eerste volgende maand, na de zomer twee en de laatste twee pensioenmodules volgen in 2024. Bovendien draait ze al mee met diverse vergaderingen van het pensioenfonds.

Meest recente nieuws

23 april 2024

1e kwartaalbericht 2024

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal als gevolg van stijgende aandelenkoersen.
Lees meer
15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer