Maike Beeren is per april het nieuwe lid van het Verantwoordingsorgaan (VO) van het Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf). Zij volgt Ada Aroh op in de positie namens de werkgever.

Maike is hoofd fiscale zaken bij Mediahuis Nederland. Zij werkt nu tien jaar bij het mediaconcern. Hiervoor werkte zij als bedrijfsfiscalist bij Royal Wessanen en als belastingadviseur bij PwC.

“Mijn achtergrond met kennis van juridische zaken en cijfers komt goed van pas bij het VO-werk. Met een juridische bril op denk ik een goede aanvulling te zijn op de andere VO-leden die veelal meer financieel georiënteerd zijn,” vertelt de fiscaliste enthousiast.

Het VO bestaat uit vijf personen. Naast de positie van Maike namens de werkgever zijn er twee personen die de gepensioneerden vertegen-woordigen en twee de werknemers. “Hoewel we dus verschillende groepen deelnemers vertegenwoordigen, staan onze petten niet anders. In de praktijk behartigen we samen de belangen van iedereen,” legt ze uit.  Daarbij is er alle vertrouwen dat dit goed werkt, ook al omdat ze de andere VO-leden goed kent.

Het nieuwe VO-lid vindt de nieuwe pensioenwetgeving een goed moment om bij het orgaan te beginnen. “Pensioen is vaak nog een ver-van-je-bed-gebeuren. Het leeft niet. Terwijl het juist nu voor iedereen heel belangrijk is.” Ook persoonlijk vindt ze het tijd om te kiezen voor een nieuwe uitdaging. “Een volgende stap in mijn werk en interessant om in deze rol in te spelen op alle veranderingen op pensioengebied die op ons afkomen.”

Uiteraard kost het Maike de nodige (vrije) tijd om zich in de ingewikkelde pensioenmaterie te verdiepen. Daarvoor volgt ze ook verschillende modules. De eerste volgende maand, na de zomer twee en de laatste twee pensioenmodules volgen in 2024. Bovendien draait ze al mee met diverse vergaderingen van het pensioenfonds.

Meest recente nieuws

09 november 2023

Foto-impressie van Mhpf gepensioneerdendag 2023

Lees meer
07 november 2023

Gepensioneerdendag zeer geslaagd

Het Van der Valk Hotel Zuidas was zaterdag 4 november j.l. opnieuw het toneel voor de gepensioneerdendag van ...
Lees meer
02 november 2023

Pensioen3daagse 7 t/m 9 november

Van 7 t/m 9 november vindt voor de 13e keer de Pensioen3daagse plaats. Veel werkgevers, pensioenaanbieders en -adviseurs doen ...
Lees meer