Wat moet ik doen?

 • Verhuizing binnen Nederland

  Als u en uw partner gaan verhuizen zijn er tal van zaken waar u aan moet denken. Een verhuizing behoort tot de top drie van meest ingrijpende gebeurtenissen in uw leven. Dan is het geruststellend te weten dat u of uw partner de verhuizing niet aan Mhpf hoeft door te geven. De Basisregistratie Personen (BRP) verzorgt dit automatisch.

 • Verhuizing naar het buitenland

  Als u gaat verhuizen zijn er tal van zaken waar u aan moet denken. Indien u in de toekomst naar het buitenland verhuist of daar al woont, moet u Mhpf hierover informeren.

  Als uw partner reeds gepensioneerd is, ontvangt deze elke maand pensioen. Mhpf wil wel graag zeker weten of uw partner nog leeft. Daarom ontvangt deze jaarlijks in april een brief met het verzoek om aan Mhpf een ondertekend ‘Bewijs van in leven’ (attestatie de vitae) te sturen. Dit moet binnen zes weken na ontvangst van de brief zijn beslag krijgen.

  Zoals u wellicht weet, dient u ook voor uw AOW-uitkering een levensbewijs toe te sturen aan de Sociale Verzekerings Bank (SVB).

  Met dit formulier kan uw partner aantonen dat hij of zij nog in leven is. Dit formulier moet ondertekend worden door middel van een bedrijfsstempel afkomstig van een plaatselijke notaris, de plaatselijke overheid of een Nederlandse consul. Vervolgens kunt u het ondertekende formulier scannen en mailen naar: info@mhpf.nl,  Het originele exemplaar stuurt u per post op.

  NB. Het formulier moet één keer per jaar worden ingestuurd.