Het Van der Valk Hotel Zuidas was zaterdag 4 november j.l. opnieuw het toneel voor de gepensioneerdendag van Mhpf. Hier gaven ruim 120 gepensioneerden acte de présence waar zij uitgebreid werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen van het fonds, De Telegraaf en Mediahuis Nederland. Maar bovenal was deze dag voor iedereen een vrolijk weerzien met tal van oud-collega’s.

Heleene van Meurs, directeur van het pensioenfonds, heette alle aanwezigen hartelijk welkom. Vervolgens vertelden Arno Reekers, bestuursvoorzitter van Mhpf, en Frank Huitema, Chief Investment Officer, welke veranderingen het nieuwe pensioenstelsel ook voor de gepensioneerden met zich meebrengt. Hun boeiende presentatie werd luchtig afgesloten met een quiz waarmee de kennis van de aanwezigen over pensioenonderwerpen werd getest. De trotse winnaar van de quiz – in de vorm van ‘petje op, petje af’ – ontving een bioscoopbon.

Een korte koffiepauze volgde waarin de gepensioneerden gevraagd werd een enquête over het “hoorrecht” uit de nieuwe pensioenwet in te vullen. Hierin konden zij aangeven hoe zij geïnformeerd willen worden over de ontwikkelingen rond de nieuwe pensioenregeling waaraan Mediahuis Nederland en de ondernemingsraad momenteel werken.

Ook de hoofdredactie van De Telegraaf was deze dag present. Kamran Ullah en Esther Wemmers namen de aanwezigen mee in de dagbladwereld die razendsnel verandert en waarin de digitale krant en redactie een steeds grotere rol spelen. Volgens Ullah ligt de focus daarbij op digitale versnelling en het bereiken van nieuwe (jongere) doelgroepen. De vertrouwde papieren krant verdwijnt echter voorlopig nog niet. Ook in de pauze konden de gepensioneerden hun vragen aan de hoofdredacteuren stellen.

Als hekkensluiter – voor de lunch – gaf Rob Hoogland, columnist bij De Telegraaf sinds vele jaren, een humoristisch inkijkje in zijn werkzame leven bij De Telegraaf en daarna als gepensioneerde van het fonds en columnist bij De Telegraaf.

Na de royale lunch in het sfeervolle hotelrestaurant was het woord aan de CEO van Mediahuis Nederland, Rien van Beemen. Ook in zijn presentatie stonden de laatste ontwikkelingen rond de digitale krant centraal. Met name de Telegraaf app op de mobiele telefoon biedt straks mogelijkheden om de gebruiker steeds meer persoonlijk nieuws ‘op maat’ aan te bieden. Veel gepensioneerden uitten echter nog hun bezorgdheid over de ‘papieren’ bezorging. Van Beemen beloofde er alles aan te doen om deze zo efficiënt mogelijk zonder storingen te laten verlopen. Maar het aantrekken van voldoende bezorgers blijft heel moeilijk. Ook werd hem gevraagd naar de voortgang rond een nieuwe pensioenregeling. Mediahuis Nederland en de ondernemingsraad werken hier samen aan.

De gepensioneerdendag werd ludiek besloten met een optreden van de cabaretiers ‘De Geldgasten’. Met liedjes, gedichten, sketches en indringende beelden zetten ze de AOW en tal van pensioenbegrippen in een vrolijk daglicht. Met als belangrijk motto: “Geniet volop van je pensioen , maar weet wel waar je nú financieel staat en waar je financieel naar toe gaat”.

De Geldgasten namen de aanwezigen mee in polonaise de grote zaal uit naar de foyer van het hotel om daar met elkaar na te genieten en bij te praten met een drankje en hapje. Pas na vieren vertrokken de laatste gasten tevreden naar huis.

Meest recente nieuws

23 april 2024

1e kwartaalbericht 2024

De financiële positie van Mediahuis Nederland Pensioenfonds (Mhpf) veranderde in het eerste kwartaal als gevolg van stijgende aandelenkoersen.
Lees meer
15 april 2024

Mhpf zoekt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Mhpf is op zoek naar twee nieuwe leden voor zijn Raad van Toezicht (RvT). De vacatures betreffen de ...
Lees meer
14 februari 2024

Wijziging in de Keesing pensioenregeling vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 heeft  Keesing Media Group een nieuwe overeenkomst voor de uitvoering van de pensioenregeling afgesloten ...
Lees meer